Purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan: ”România este o insulă de stabilitate într-o regiune din ce în ce mai fierbinte”

siegfried muresanEuroparlamentarul PPE, Siegfried Mureșan, consideră că România este un spațiu de stabilitate într-o regiune complicată, iar NATO și Uniunea Europeană au nevoia ca țara noastră să continue evolueze în aceeași notă.

”Din punct de vedere geopolitic, România este o insulă de stabilitate într-o regiune din ce în ce mai fierbinte. Vedem la sud ce se întâmplă în Turcia, stat membru NATO, dar care este condus de un președinte autocrat, la est avem Ucraina care recent a suferit pierderi teritoriale, Crimeea, la fel, tot la est, Republica Moldova nu a scăpat în totalitate de dependența față de Rusia, iar, la vest, Ungaria tot dă emoții și bătăi de cap Uniunii Europene forțând tratatele Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al PPE într-un interviu pentru Intervio.ro.

Mai mult, eurodeputatul român a arătat că în ceea ce privește deciziile care influențează evoluția regiunii, aliații occidentali nu adoptă o hotărâre până nu se consultă cu România.

epp group logo”În acest context, importanța geostrategică a țării noastre a sporit semnificativ, NATO și Uniunea Europeană au nevoie mai mult ca oricând ca România să rămână un stat stabil în regiune. Suntem, cred eu, mai mult decât am fost vreodată în întreaga noastră istorie, un partener cu drepturi egale care beneficiază de tot respectul aliaților săi, fie că vorbim despre cei din Uniunea Europeană, fie că vorbim despre aliații din NATO. Astăzi, în regiune, aliații occidentali nu iau o decizie fără a o discuta cu România, așa cum se discută cu un prieten”, a mai spus Mureșan.

Interviul integral este disponibil aici.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.