Rezultatele Forumului Mondial de Afaceri 2014

Anul acesta, România găzduiește Forumul Mondial de Afaceri în Palatul Parlamentului, pe perioada 20-22 martie. Această conferință, organizată cu ajutorul Federației Patronatelor din Turism și Servicii, în parteneriat cu Guvernul României, Camera Deputaților, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România și Consiliul Economic și Social, a fost ocazia de a reuni personalități al mediului de afaceri autohtone și internaționale. Astfel, 300 dintre participanți sunt români, iar 60 sunt străini.

WP_004523Dezbaterile au fost aprinse, după părerea președintelui Consiliului Economic și Social, Florin Costache, care a salutat pregătirea prealabilă de care au dat dovadă oratorii, subliniind totodată că „prin crearea unor noi afaceri se creează locuri de muncă”. A adăugat că este esențial ca forumul să fie în continuare organizat anual, dar și ca această inițiativă să se mențină pe durata întregului an, datorită informațiilor disponibile online.

Dan Matei Agathon, președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii, a prezentat cele două parteneriate încheiate pentru moment în cursul acestui forum, și a pus în evidență faptul că România va dispune de prima fabrică de magneți permanenți din Europa, conform contractului semnat între Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Electrotehnică ICPE-CA București, Purtech SRL și firma din China Baotou Jin Meng Joint Magnetic Material Co. Ltd.

Al doilea parteneriat, ratificat în cursul conferinței de presă de către producătorul chinezesc de biciclete DHS, AllBike Management System și compania de asigurări austriacă Grawe România, va implementa primul sistem de asigurări de pe piața românească, în caz de furt al bicicletelor. Acordul se va ridica la circa 2 milioane de euro anual și este independent de pachetul de investiții de 10 miliarde de euro evocat în cursul vizitei Primului ministru chinez Li Keaqiang în România.

În ceea ce privește parteneriatele în curs de negociere, Dan Matei Agathon nu a oferit informații suplimentare, specificând totodată că bilanțul final al Formului Mondial de Afaceri va fi prezentat la finalul evenimentului.

 

Alexandru Popovici

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.