#RO2019EU: Klaus Iohannis îi primește vineri pe Jean-Claude Juncker și pe membrii Comisiei Europene. Avansarea agendei europene, obiectiv prioritar al președinției României la Consiliul UE

Preşedintele Klaus Iohannis îi va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și pe membrii Colegiului Comisarilor, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019. Cu acest prilej, şeful statului va avea şi o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și va susține, alături de acesta, o conferință comună de presă.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis CaleaEuropeană.ro, subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care ţara noastră le va gestiona în această perioadă.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (FOTO: Administrația Prezidențială)

Şeful statului va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european, precizează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia faptul că România doreşte să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ţinând cont, însă, de contextul complex în care îşi va derula activitatea în următoarele şase luni“, se arată în comunicat.

Citiți, pe larg, și rămâneți la curent cu știrile și activitățile privind Președinția României la Consiliul UE

Citiți și Viitorul buget al UE și combaterea dezinformării, temele care au strălucit la prima reuniune a Consiliului UE prezidată de România: Președinția română intervine într-un moment de importanță crucială

Vizita Colegiului Comisarilor la București, care începe joi prin participarea la un concert la Ateneu – moment ceremonial care marchează debutul președinției române a Consiliului -, face parte din vizitele tradiționale ale Comisiei Europene în fiecare stat membru la început de președinție a Consiliului UE. De asemenea, membrii Comisiei Europene vor avea și o întrevedere cu prim-ministrul Viorica Dăncilă și membrii Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis alături de Colegiul comisarilor europeni (FOTO: Administrația Prezidențială)

Întrevederea președintelui Klaus Iohannis cu Colegiul Comisiei Europene nu este prima de acest fel, în condițiile în care, în urmă cu aproximativ un an, pe 31 ianuarie 2018, șeful statului a fost invitat la o reuniune cu cel mai important for decizional al Comisiei Europene, în ceea ce a reprezentat o premieră pentru România și un gest extrem de rar la nivel politic european.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.