România în NATO 2004-2016 – expoziție de fotografie cu militarii români în teatrele de operații NATO deschisă la Varșovia

A Romanian Army B33 (8X8) Armored Personnel Carrier (APC) leads a convoy of multi-national vehicles from Kandahar Airfield to Kabul, the capital of Afghanistan. The purpose of the convoy is to gather information and to help with a road reconstruction project in Afghanistan during Operation ENDURING FREEDOM.

Institutul Cultural Român de la Varșovia în colaborare cu Ambasada României vor deschide în preziua Summit-ului NATO, organizat în capitala poloneză, o expoziție de fotografie având ca temă contribuția militarilor români în teatrele de operații NATO, pe parcursul celor 12 ani de prezență românească în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Fotografiile, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale din România, vor fi expuse în aer liber, sub forma unor planșe de mari dimensiuni, surprinzând momente semnificative și contexte diverse, militare și sociale, din realitatea cotidiană a militarilor români, aflați în misiuni NATO.

În 2016 se împlinesc 12 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică. În ultimul deceniu, țara noastră contribuie la capacitatea NATO de a asigura securitatea globală în fața unor amenințări diverse (militare, cibernetice etc.), de a participa la procesul de reconstrucție în anumite zone de conflict și la reformarea conceptuală a organizației.

În contextul evoluțiilor complexe de securitate în vecinătățile Estică și Sudică ale NATO, Summit-ul din iulie 2016 va reprezenta un reper pentru solidaritatea Aliată. Contextul reunirii la Varșovia a delegațiilor oficiale și a celor mai înalți reprezentanți de stat ne oferă, prin această expoziție, un prilej însemnat de a scoate în evidență aportul și succesele românești din domeniul securității, de asemenea viziunea pe care o are România asupra statutului său de membru al Alianței.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.