România își majorează cu aproape 10% prezența la misiunile NATO și alte operații internaționale: 1902 militari vor participa, în 2019, în teatrele de operații din afara țării

Un număr de 1.902 de militari români vor participa anul viitor la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în 2018, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la finalul şedinţei CSAT.

În CSAT am aprobat forţele şi mijloacele care se trimit anul viitor, în 2019, în misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român. Astfel avem un număr de 1.902 militari români care vor participa la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în anul 2018, iar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru misiunile UE, OSCE, NATO şi ONU vom avea în afară 759 de militari şi poliţişti în misiuni“, a declarat Klaus Iohannis.

Analiza și aprobarea Planului de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care vor fi trimise în misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2019, a constituit o temă importantă de pe agenda CSAT.

Citiți și 

Klaus Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securității naționale în anul 2019

Premieră pentru prezența României în teatrele de operații din străinătate. Klaus Iohannis: În 2019, un detașament de elicoptere din România va participa la misiunea ONU din Mali

Efortul principal rămâne, în continuare, participarea cu forţe şi mijloace la operaţia NATO din Afganistan – Resolute Support Mission (RSM), precum şi menținerea contribuției naționale la asigurarea prezenței înaintate consolidate a NATO în cadrul Grupului de Luptă dislocat în Polonia, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi EUFOR ALTHEA, din teatrul  de operaţii din Balcanii de Vest.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.