România, membru al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură. Ce lege a promulgat președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, precum și a rezoluției referitoare la admiterea României ca membru al AIIB, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Foto: presidency.ro

”Șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, încheiat la Beijing, la 29 iunie 2015 şi a Rezoluţiei nr.40 privind admiterea României ca membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, adoptată de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, la 12 mai 2017”, transmite sursa citată. 

România a devenit membru al Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (Asian Infrastructure Investment Bank – AIIB), în urma deciziei luate la 12 mai 2017 de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură. Alături de România, decizia AIIB a mai vizat Bahrain, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia și Samoa.

AIIB este o instituție bancară multilaterală de dezvoltare cu sediul la Beijing, înființată în anul 2016, ce urmărește cu prioritate susținerea dezvoltării economice și sociale în principal în Asia prin finanțarea de proiecte de infrastructură. Potrivit documentelor sale constitutive, instituția poate furniza finanțare oricărui membru sau entităților de pe teritoriul membrilor săi. Printre țările europene membre ale AIIB se numără Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda și Polonia.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.