Rusia efectuează manevre militare în centrul ţării

rusia_armata Rusia a lansat manevre militare în Siberia şi în Ural cu scopul de a face o verificare privind capacitatea trupelor, a anunţat vineri un oficial militar rus. “O serie de unităţi motorizate şi antiaeriene, cu bazele în Ural şi Siberia de Vest, au fost plasate în alertă”.

“O serie de unităţi motorizate şi antiaeriene, cu bazele în Ural şi Siberia de Vest, au fost plasate în alertă”, a declarat aghiotanul colonelului Iaroslav Roşciupkin de la Districtului Militar Central, citat de agenţii de presă ruseşti, potrivit Mediafax.

El a anunţat că aceste trupe se află în drum către poligoane militare aflate la mai mulţi kilometri distanţă de bazele lor, fără să ofere alte precizări despre localizarea acestora.

“La sosire, militarii vor efectua tiruri”, a adăugat el.

Acest anunţ intervine în contextul în care NATO a denunţat o “nouă consolidare” a prezenţei militare ruse la frontiera cu Ucraina şi în urma unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate, în cadrul căruia Vladimir Putin a discutat despre confruntările armate din estul Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.