Rusia vrea să își extindă prezența militară în regiunile lumii: Moscova, în tratative pentru redeschiderea unei baze militare în Egipt

Rusia duce tratative cu Egiptul pentru redeschiderea unei foste baze militare sovietice, se arată într-un articol publicat de ziarul rusesc Izvestia, relatează Digi24.

rp_putin-kremlin.ru_-300x200.jpegPotrivit unor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, redeschiderea fostei baze sovietice de aviație din apropierea orașului Sidi-Barrani, ar urma să aibă loc în 2019, dacă părțile cad de acord, atunci când vor fi terminate lucrările de reconstrucție și modernizare.

Sursele rusești citate de publicație afirmă că Egiptul s-a arătat dispus să aprobe redeschiderea bazei rusești, ”în vederea rezolvării problemelor geopolitice fundamentale, de care este direct interesat”, iar Rusiei îi este necesară pentru promovarea mai eficientă a intereselor sale geopolitice, în condițiile ”instabilității serioase” din Africa de Nord.

Această informație urmează unui act oficial important pentru viitorul conflictului din Siria: acordul ratificat la finalul săptămânii trecute de Duma de Stat a Federației Ruse privind staționarea pe termen nelimitat a avioanelor de luptă și militarilor ruși în Siria.

Mai mult, cu prilejul votului, alți oficiali ruși au profitat de ocazie pentru a specula că Moscova ar putea să dorească redeschiderea fostelor sale baze din Cuba și Vietnam, o idee lansată în trecut și de Vladimir Putin.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.