Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei: Când România va face modificările necesare în ceea ce priveşte statul de drept, va putea adera la spaţiul Schengen

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, a explicat, în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii „DUPĂ 20 DE ANI”, de ce ţara sa a spus un “nu” categoric intrării României în spaţiul Schengen.

andreas von mettenheimAmbasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, a declarat duminică că ţara sa nu cere ca România să devină un paradis, însă corupţia din România are impact asupra frontierelor pe care ar trebui să le protejeze în calitate de membru Schengen.

“Nu cerem României să devină un paradis, pentru că nici Germania sau alte ţări europene nu sunt. Aceste puncte pe care noi le considerăm foarte importante… Nu e vorba de faptul că unii politicieni au fost deja condamnaţi definitiv. Simpla existenţă a unor asemenea acuzaţii, în Germania duce la depunerea mandatului şi la retragerea din funcţie”, a susţinut Andreas von Mettenheim, apreciind faptul că există o diferenţă de cultură politică între cele două ţări, potrivit Gandul.info.

“Această siguranţă nu depinde doar de condiţionalităţile tehnice. România are un standard anume în ceea ce priveşte statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. În ultimul raport MCV al Comisiei, s-a notat că România a îndeplinit câteva recomandări, însă nu pe toate. Lucrurile sunt cât se poate de simple: când România va face modificările necesare în ceea ce privelşte statul de drept, va putea adera la spaţiul Schengen, pentru că este membră UE”, a mai declarat diplomatul german.

Sursa: Gandul.info
Foto: www.bukarest.diplo.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.