Cum comentează presa externă decizia Germaniei de a bloca aderarea Romaniei la Schengen

Declaratia de duminica a ministrului german de Interne, Hans-Peter Friedrich, referitor la dreptul de veto de care tara sa va face uz in cazul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen a facut inconjurul presei internationale, potrivit Ziare.com.

international-pressGermania va impiedica Romania si Bulgaria sa intre in spatiul Schengen atunci cand ministrii europeni se vor intalni, joi, sa discute problema, scrie Reuters, citand interviul lui Friedrich pentru Der Spiegel.

Agentia Reuters este citata si de Yahoo News si Chicago Tribune, in timp ce Deutsche Wellenoteaza ca ministrul a cautat si sa indeparteze avertizarile legate de imigratia economica din cele mai sarace doua state ale UE.

“Dreptul la libertatea de miscare inseamna ca fiecare cetatean european poate trai in fiecare stat membru, daca munceste sau studiaza acolo. Orice cetatean european care indeplineste aceste criterii este binevenit aici. Insa oricine vine doar ca sa primeasca ajutoarele de stat si astfel abuzeaza de aceasta libertate de miscare, trebuie sa fie impiedicat”, a spus Friedrich.

The Voice of Russia transmite ca Germania ar putea bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, iar veto-ul sau ar putea fi sustinut de al Olandei, in timp ce Novinite scrie ca Germania “intuneca sperantele Bulgariei la Schengen” si ca se pregateste sa blocheze aderarea vecinilor de la sud la spatiul Schengen.

Sursa: Ziare.com
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.