Social-democrații danezi vor ridica problema excluderii PSD din Partidul Socialiștilor Europeni

Partidul Social-Democrat din Danemarca va ridica problema excluderii Partidului Social-Democrat din România din cadrul familiei politice a socialiștilor europeni (PES), a indicat un parlamentar social-democrat danez, Orla Hav, într-un răspuns la o scrisoare deschisă adresată de mai mulți membri ai comunității de români din Danemarca către liderul social-democraților danezi.

”Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, citat de Digi FM.

Tot el a mai precizat că demersul va fi dus mai departe. Propunerea de excludere a fost tradusă în italiană, spaniolă, portugheză, franceză, germană și suedeză și vor fi contactate partidele de orientare social-democrată din țările respective care împărtășesc aceeași părere.

Cu cât mai multe partide social-democrate europene susțin inițiativa, cu atât este mai mare șansa ca PSD să fie suspendat sau exclus.

Demersul a fost inițiat de comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu.

 

.

One Response to Social-democrații danezi vor ridica problema excluderii PSD din Partidul Socialiștilor Europeni

  1. Cora 17/08/2018 at 11:43

    pai, sa ii elimine si pe cei din franta, germania, spania, italia, polonia… pentru aceleasi ‘fapte, zic…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.