Statele Unite ar putea cere informații privind conturile de pe rețelele de socializare solicitanților de viză

Guvernul american intenţionează să colecteze date despre activitatea de pe reţelele de socializare a aproape tuturor persoanelor care vor să intre în SUA, conform unor propuneri făcute publice vineri de Departamentul de Stat, ca parte a politicii preşedintelui Donald Trump de înăsprire a controalelor, notează Agerpres.

Majoritatea aplicanţilor la viza de imigrant şi de non-imigrant – circa 14,7 milioane de persoane – vor fi nevoiţi să noteze într-un formular al aplicaţiei federale toate identităţile de pe reţelele de socializare pe care le-au folosit în ultimii cinci ani – informaţii care vor fi folosite pentru a fi verificaţi şi identificaţi, conform propunerilor.

Departamentul de Stat va publica propunerile într-un memoriu pe care îl va înainta vineri Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management şi Buget. Opinia publică are la dispoziţie 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor.

Măsurile vin în întâmpinarea promisiunii de campanie a preşedintelui Donald Trump din 2016 de a combate imigraţia ilegală din motive de securitate şi de a înăspri controalele asupra străinilor care intră în SUA.

Departamentul de Stat a precizat că nu intenţionează să ceară în mod constant majorităţii solicitanţilor de viză diplomatică şi oficială informaţii despre conturile de pe reţelele de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.