SUA aprobă vânzări de armament în valoare de 2,6 miliarde de dolari către Coreea de Sud

Statele Unite au aprobat eventuală vânzări de armament în valoare de 2,6 miliarde de dolari către Coreea de Sud, a anunţat joi departamentul american al apărării.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei de Cooperare pentru Securitatea Apărării, preluat de Reuters şi Yonhap, dacă se vor finaliza, tranzacţiile vor implica şase avioane P-8A Poseidon, care pot fi utilizate împotriva submarinelor şi pentru operaţiuni maritime de recunoaştere, la un preţ de 2,1 miliarde de dolari, şi 64 de interceptoare de rachete balistice Patriot, pentru 501 milioane de dolari.

Aprobarea a fost dată de Departamentul de Stat, iar joi a fost înaintată Congresului SUA certificarea necesară.

În iunie, când agenţia sud-coreeană de achiziţii pentru apărare şi-a anunţat intenţia de a cumpăra avioanele Poseidon, produse de Boeing, valoarea contractului era estimată la 1,71 miliarde de dolari. La acest preţ s-au adăugat, conform autorizării, pregătirea personalului, logistica, echipamentul de asistenţă şi serviciile aferente.

Sistemele antirachetă Patriot solicitate de Coreea de Sud, produse de Lockheed Martin, sunt versiunea superioară PAC-3 MSE.

 

Citiți și: SUA dorește să vândă Coreei de Sud echipamente militare de miliarde de dolari pentru apărarea împotriva rachetelor nord-coreene

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.