SUA au testat cu succes un nou interceptor care va fi utilizat în cadrul scutului antirachetă din România

Forţele americane au efectuat cu succes un test crucial al unui nou interceptor de rachete produs de Raytheon Co marţi, în largul Insulelor Hawaii, interceptor care va fi utilizat în cadrul sistemului american antirachetă amplasat în România, scrie cotidianul , potrivit „The Daily Herald” Mediafax.

Misiunea din largul coastelor Insulelor Hawaii a vizat doborârea unei rachete balistice cu rază medie de acţiune, a anunţat Agenţia Pentagonului însărcinată cu apărarea antirachetă, informează cotidianul The Daily Herald în ediţia online. Falsul focos nuclear a fost interceptat în cadrul unui scenariu de atac considerat mult mai realist.

“Informaţiile iniţiale arată că toate componentele au evoluat la parametrii concepuţi, într-o interceptare foarte precisă”, a anunţat Missile Defense Agency (MDA) miercuri, într-un comunicat. Richard Lehner, un purtător de cuvânt al Agenţiei, a refuzat să precizeze dacă exerciţiul a încorporat ţinte false, pe care inamicul le-ar putea utiliza pentru a induce confuzie, cunoscute sub numele de “contramăsuri”. “Nu divulgăm prezenţa unor contramăsuri la niciunul dintre testele din domeniul apărării antirachetă”, a precizat acesta într-un e-mail transmis publicaţiei americane.

Acesta este al doilea test efectuat cu succes al noului interceptor, după un eşec înregistrat în 2011 la prima încercare, când nu şi-a atins ţinta. Testul anterior încheiat cu succes a avut loc pe 9 mai. Testul de marţi reprezintă o “realizare critică” în faza curentă a sistemului american antirachetă în Europa, a subliniat MDA. Producţia noului model, întreruptă după eşecul iniţial, va începe în această toamnă, a precizat Lehner pentru Reuters.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: mymissile.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.