Theresa May anunță că acordul cu UE privind perioada de tranziție post-Brexit va fi convenit în termen de șapte săptămâni

Prim-ministrul Theresa May a precizat vineri că se va conveni asupra unei perioade de tranziție cu Uniunea Europeană în următoarele șapte săptămâni, șefa executivului britanic încercând astfel să calmeze spiritele privind prelungirea negocierilor referitoare la ajungerea la un acord, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

FOTO: Donald Tusk/ Facebook

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziție post-Brexit, ce se va încheia la 31 decembrie 2020, Regatul Unit fiind nevoit să respecte jurisdicția europeană. Cele două părţi vizează să ajungă la un acord până la finalul lunii martie, dar menţinerea unor divergenţe pe anumite subiecte îngrijorează mediul de afaceri.

În termen de şapte săptămâni, vom avea un acord cu Uniunea Europeană, acesta este calendarul pe care l-au anunţat cu privire la o perioadă de implementare”, a declarat Theresa May într-un interviu pentru BBC.

Premierul britanic Theresa May a petrecut trei zile în China în încercarea de a consolida relațiile sino-britanice, mai ales în contextul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019. Potrivit unui studiu al Ministerului britanic pentru Brexit, impactul pe care îl are ieșirea Regatului Unit din UE va afecta economia țării, indiferent de scenariile guvernului.

Theresa May a indicat joi că europenii care vor sosi în Marea Britanie după martie viitor vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în această ţară.

”Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări – au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări”, le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China.

”Sunt foarte clară că există o diferenţă între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieşim (din UE) şi cei care vor veni când ştiu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE”, a adăugat ea.

Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după irlandezi (322.000) şi polonezi (916.000), cei mai mulţi imigranţi români muncind în domenii precum producţie, retail şi sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.