Theresa May critică propunerea fostului premier Tony Blair de a organiza un al doilea referendum privind Brexit: Insultă poporul britanic

Premierul Theresa May l-a acuzat pe fostul şef laburist al Guvernului Tony Blair că „insultă” poporul britanic şi caută să „submineze” Brexitul prin faptul că îndeamnă la organizarea unui al doilea referendum, relatează AFP, potrivit Agerpres.

FOTO: Munich Security Conference

May a respins – în mai multe rânduri – opţiunea unui al doilea referendum pe tema Brexitului, pe care-l apără mai multe partide din opoziţie, o parte a Partidului Laburist şi personalităţi ca Blair.

„Faptul ca Tony Blair să se ducă la Bruxelles şi să caute să submineze negocierile noastre, pledând în favoarea unui al doilea referendum, este o insultă la adresa postului pe care l-a ocupat şi a poporului pe care l-a slujit”, a scris premierul într-o declaraţie transmisă presei.

„Noi nu putem, cum ar face el, să abdicăm de la responsabilitatea acestei decizii”, subliniază May.

Fostul prim-ministru Tony Blair a declarat recent că Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum pe tema Brexit, în cazul în care parlamentul va vota împotriva acordului negociat. „Trebuie să-i duc pe liderii europeni la următoarea etapă, care constă în realizarea probabilității că se va întâmpla și trebuie să se pregătească pentru aceasta”, a declarat acesta.

Comisia Europeană își va intensifica pregătirile în cazul în care nu va exista un acord cu Marea Britanie privind ieșirea acesteia din Uniunea Europeană, a precizat joi președintele executivului european, Jean-Claude Juncker la finalul summitului european consacrat Brexitului.

Theresa May a supraviețuit săptămâna aceasta unui vot de încredere în cadrul Partidului Conservator la două zile distanță după ce a suspendat desfășurarea votului privind acordul pentru Brexit în Camera Comunelor, așteptat să aibă loc până la 21 ianuarie.

 

Citiți și: Ministru britanic: Nu va mai exista un alt referendum privind Brexit, ar crea diviziuni

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.