Theresa May, după întrevederea cu Angela Merkel: Marea Britanie nu va cere ieșirea din UE până la sfârșitul anului

FOTO: Bundesregierung

FOTO: Bundesregierung

Marea Britanie nu va depune cererea oficială de ieșire din Uniunea Europenă (UE) ca urmare a referendumului în favoarea Brexitului ”până la sfârșitul acestui an”, a declarat miercuri premierul britanic Theresa May, aflată în prima sa vizită oficială în Germania, conform Agerpres.ro.

Acest lucru nu se va întâmpla până la sfârșitul anului”, a declarat ea pentru presă la sfârșitul unei întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, explicând că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a pregăti această etapă.

Totodată, premierul britanic a afirmat că dorește să aibă o relație ”constructivă” cu Germania și alți parteneri europeni pentru a asigura plecarea ”sensibilă și organizată” a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Theresa May merge joi și la Paris pentru a discuta cu Francois Hollande despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Nu subestimez provocările pe care le ridică ieșirea noastră din Uniunea Europeană și cred cu tărie că posibilitatea de a vorbi deschis și direct despre problemele cu care ne confruntăm reprezintă o parte importantă a unei negocieri de succes. Doresc, de asemenea, să transmit un mesaj foarte clar cu privire la importanța pe care o acordăm relației noastre bilaterale cu partenerii noștri europeni, nu doar acum ci și când vom fi părăsit Uniunea Europeană”, a menționat Theresa May, înainte de plecare.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.