Traian Basescu vrea asocierea R. Moldova la UE in 27 mai – a cerut sprijinul sefului PPE

Presedintele Traian Basescu l-a primit la Cotroceni, duminica dimineata, pe presedintele PPE, Joseph Daul, pe care l-a informat ca a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai, scriu cei de la ziare.com. rp_traian-basescu1-300x199.jpg

Presedintele Basescu, l-a primit, duminica, la Palatul Cotroceni, pe Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE) si presedintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European, informeaza Presedintia.

“In cadrul intrevederii domnul presedinte Traian Basescu si domnul Joseph Daul au vorbit despre situatia politica din Romania. Totodata s-a discutat si despre evolutiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul presedinte Traian Basescu l-a informat pe domnul Joseph Daul ca, in data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnarii Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat si cuprinzator, dintre Uniunea Europeana si statele membre, pe de o parte, si Republica Moldova, pe de alta parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. si i-a cerut sprijin in vederea fixarii acestei date pentru semnare”, se arata in comunicatul Presedintiei.

In cadrul intalnirii s-a facut si o analiza cu privire la situatia din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.