Vicepremierul italian Matteo Salvini, declarat „persona non grata” de autoritățile din cea mai mare insulă din Spania

Insula spaniolă Mallorca l-a declarat “persona non grata” pe teritoriul său pe vicepremierul și ministrul italian de interne Matteo Salvini, cunoscut pentru poziţia sa dură faţă de migranţi şi romi, potrivit unei declaraţii aprobate de către parlamentul regional şi anunţată de partidul radical de stânga Podemos, informează sâmbătă portalul belgian La Libre, citând presa spaniolă.

Decizia autorităţilor din Mallorca – cea mai mare insulă a Spaniei şi una dintre cele mai renumite destinaţii de vacanţă la Marea Mediterană – intervine ca urmare a poziţiei exprimate de Matteo Salvini în nenumărate rânduri faţă de migranţi şi faţă de cei care le vin acestora în ajutor.

FOTO: Matteo Salvini/ Facebook

Textul aprobat condamnă de asemenea “lipsa garanţiilor de respectare a drepturilor omului oferite de politicile europene în materie de migraţie”.

Reacţia ministrului de interne italian nu a întârziat:”Nu sunt binevenit în Mallorca? Puţin îmi pasă, eu îmi petrec concediile în Italia”, a scris el într-un mesaj pe Twitter.

Matteo Salvini este recunoscut pentru declarațiile sale contondente la adresa politicii privind migrația a Uniunii Europene, dar și pentru poziția sa controversată privind normalizarea relațiilor cu Rusia.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.