Viktor Ianukovici: Sunt în continuare preşedintele legitim al Ucrainei, dar şi şeful armatei. Mă voi întoarce curând la Kiev

victor Yanukovich ianukovici wikipediaViktor Ianukovici, preşedintele destituit al Ucrainei, a susţinut, marţi, la Rostov-pe-Don (Rusia), o nouă declaraţie de presă în care a condamnat acţiunile „bandiţilor” care au preluat „ilegitim” puterea la Kiev şi pe care i-a acuzat că au lăsat Crimeea să se rupă de Ucraina. Ianukovici a reafirmat că el este singurul preşedinte legitim al ţării, subliniind că rămâne şi şeful armatei. De asemenea, Ianukovici s-a arătat încrezător că se va întoarce în curând la Kiev.

„Nu numai că sunt în continuare preşedintele Ucrainei, dar vă amintesc că sunt şi preşedintele armatei”, a transmis, marţi, din Rusia, Viktor Ianukovici, destituit din funcţie de Rada Supremă de la Kiev în urmă cu mai bine de două săptămâni, potrivit  Gandul.info.

Într-o declaraţie în care a acuzat de două ori puterea de la Kiev că ar fi responsabilă de deschiderea focului asupra propriilor oameni, pe Maidan, Ianukovici a susţinut încă o dată că ţara este condusă acum în mod ilegal. Noul guvern şi preşddinte interimar sunt, a spus Ianukovici, ilegitimi. „Nu mi-am încălcat îndatoririle, cum spun ei, nu am fugit din ţară. Eram încă în Ucraina la momentul loviturii de stat”, a spus Ianukovici.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.