Viorica Dăncilă – nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaților social-democrați români, a fost nominalizată în cadrul MEP Awards 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare.

Nominalizarile echivalează cu o recunoaștere a contribuției aduse de eurodeputata PSD, prin activitatea sa din Parlamentul European, pentru îmbunătățirea statutului femeilor din statele UE, din punct de vedere profesional și social, se arată într-un comunicat remis presei.

În calitate de raportor din umbră al grupului S&D din PE pe marginea Raportului privind cariera femeilor în domeniul științei și în universități, Viorica Dăncilă a evidențiat discriminarea care încă există în această zonă și a solicitat Comisiei să ia măsuri urgente.

Eurodeputata social-democrată a fost, totodată, inițiatoarea unei declarații scrise prin care se solicită Comisiei Europene sprijin pentru femeile din mediul rural, prin introducerea unei Garanții europene după modelul Garanției pentru tineret.

De asemenea, în calitate de raportor pe marginea bugetului UE pentru anul 2017, Viorica Dăncilă a cerut în mod ferm acordarea unei finanțări adecvate pentru programele menite să ofere educație de calitate și locuri de muncă, pentru femei și fete.

.

One Response to Viorica Dăncilă – nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare

  1. Alexandru D 27/09/2018 at 11:13

    Premiile astea sunt ca cel primit de Mircea Badea pt “Cel mai Impartial Jurnalist’, premiu dat de Haznaua3 si Trustul Varanul Securist. :))) Pur si simplu, penibil

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.