Vizită istorică după 20 ani a unui Suveran Pontif: Papa Francisc a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis și vine în România în perioada 31 mai – 2 iunie

Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019 la invitația președintelui Klaus Iohannis, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă remis CaleaEuropeană.ro.

Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc, mai precizează sursa citată.

FOTO: Administrația Prezidențială

Reamintim că invitația pentru o vizită a Papei Francisc în România a fost făcută de președintele Klaus Iohannis în mai 2015, atunci când Suveranul Pontif l-a primit pe șeful statului la Vatican. Ulterior, premierul României a fost în audiență la Papa Francisc în luna mai 2018, promițându-i oficialului român că va întreprinde o vizită în țara noastră în 2019.

Singurul Suveran Pontif care a efectuat o vizită în România a fost Papa Ioan-Paul al II-lea, în anul 1999. Între 7-9 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită ecumenică la Bucureşti, fiind prima vizită a unui suveran pontif în România.

Era prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă vizita o ţară majoritar ortodoxă.

În ziua venirii în România, în 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a sărutat pământul şi a numit ţara noastră Grădina Maicii Domnului. Papa a fost întâmpinat de preşedintele Emil Constantinescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist, şi Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.