Vladimir Putin intenţionează să participe la nunta ministrului de externe al Austriei, înainte de întrevederea cu Angela Merkel

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să asiste săptămâna aceasta la căsătoria ministrului austriac de Externe, a anunţat Kremlinul.

FOTO: Kremlin

Putin, care efectuează sâmbătă o vizită la Berlin, unde se întâlneşte cu Angela Merkel, va face o escală în Austria, pentru a asista la nunta ministrului austriac de Externe Karin Kneissl, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează HotNews. Este vorba despre un gest rar ca Putin să asiste la un eveniment privat, la invitaţia unui demnitar străin. „Da, în drumul său spre Berlin se va opri şi în Austria, la nunta şefei diplomaţiei austriece”, a declarat Peskov.

Ceremonia de căsătorie a ministrului austriac de externe Karin Kneissl va avea loc în sudul landului Stiria, sâmbătă, 18 august, printre podgorii. Iniţial, nunta era planificată să se desfăşoare în oraşul Gamlitz, însă ulterior a fost luată hotărârea schimbării locului de desfăşurare a evenimentului.

Citiți și: Vladimir Putin se întâlnește sâmbătă, în Germania, cu Angela Merkel. Conflictele din Siria și Ucraina și relația energetică, temele de pe agenda discuțiilor

În cadrul întrevederii dintre cancelarul german și președintele rus se va discuta despre „războiul din Siria” şi „situaţia din estul Ucrainei”, precum şi „probleme economico-energetice”. 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.