Voronin cere CE sa condamne declaratiile lui Traian Basescu privind Republica Moldova. ”Moldovenii nu sunt romani”

MOLDOVA-VOTE-POLITICS-VORONINLiderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a intalnit, vineri, cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere, caruia i-a cerut sa condamne declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la identitatea romaneasca a R. Moldova, potrivit unui comunicat al comunistilor, transmite Mediafax.

“Noi cerem Bruxelles-ului deschis sa condamne afirmatiile presedintelui Romaniei. Moldova nu este al doilea stat romanesc, nu este pamant romanesc, iar moldovenii nu sunt romani“, a declarat Vladimir Voronin, in cadrul unei intrevederi cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere, care efectueaza o vizita la Chisinau.

Totodata, liderul comunist a atras atentia asupra faptului ca Bucurestiul ataca constant statalitatea si identitatea R. Moldova, se mai arata in comunicatul PCRM.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la 27 noiembrie 2013, inaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, ca “urmatorul proiect de tara pentru Romania este unirea cu R. Moldova”.

Declaratiile presedintelui au fost criticate si de premierul R. Moldova, Iurie Leanca, dar si de presedintele Parlamentului de la Chisinau, Igor Corman.

One Response to Voronin cere CE sa condamne declaratiile lui Traian Basescu privind Republica Moldova. ”Moldovenii nu sunt romani”

  1. marian 25/01/2014 at 03:13

    Vorodnic se teme ca nu va mai putea fura daca s-ar uni cu Romania… Ori este rus si se ascunde sub perdeaua interpolului impreuna cu mafia rusa… oricum datiii incolo de moldoveni…ei si-au ales calvarul…sa nu va doara sufletul pentru “mazochisti credinciosi”….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.