Ziua Armatei României, celebrată la Washington

ziua armatei romane-maiorAmbasada României în Statele Unite a celebrat la Washington D.C., Ziua Armatei României.

La recepția organizată pe 23 octombrie de Biroul Atașatului Apărării cu sprijinul Ambasadei României la Washington, au fost prezenți peste 150 de invitați, România fiind onorată prin participări numeroase de nivel înalt, incluzând reprezentanți ai Departamentului Apărării al SUA, ai Departamentului de Stat și altor instituții și agenții ale Administrației americane, atașați militari și diplomați din cadrul ambasadelor acreditate în capitala americană, anunță un comunicat transmis CaleaEuropeana.ro.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat cu această ocazie importanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, punând accent inclusiv pe contribuția deosebită pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații externe. “Întreg spectrul politic din România a fost de acord cu creșterea procentului din Produsul Intern Brut alocat cheltuielilor pentru apărare, într-un context internaţional şi regional deosebit de complicat. Acest lucru ne va permite să continuăm modernizarea apărării și întărirea operaţională a structurilor Armatei, pentru a putea face față noilor provocări.”, a afirmat ambasadorul George Maior.

maior-ziua armatei romanieAmbasadorul George Maior a mai menţionat că operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune.

La rândul său, atașatul apărării din cadrul Ambasadei României la Washington, colonel Constantin Iacobiță, a salutat cooperarea excelentă la nivel militar pe care România o are cu Statele Unite ale Americii, arătând că țara noastră este un partener solid și un aliat de încredere al SUA.

Generalul Charles Gable, reprezentant al Gărzii Naționale a Statului Alabama, a apreciat în discursul său excelenta și îndelungata colaborare pe care Garda Națională a Statului Alabama o are cu Armata României, menționând sprijinul acordat în privința exploatării aeronavelor F-16.

În cadrul evenimentului au mai fost prezentate materiale video referitoare la procesele de transformare și modernizare a armatei române şi la contribuția pe care țara noastră o aduce la operațiunile NATO privind securitatea regională și internațională.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.