Ziua Națională a Franței celebrată  în condiții stricte de securitate. Donald Trump, invitat de onoare al președintelui Emmanuel Macron

Astăzi Franța celebrează Ziua sa Națională în condiții strice de securitate, pe străzile Parisului fiind mobilizați 11.000 de politiști care vor avea rolul de a supraveghea manifestațiile ce se vor desfășura, informează Gândul.info.

FOTO: Facebook / Donald J. Trump

Oaspetele de onoare al acestui eveniment este chiar președintele Statelor Unite, Donald Trump, care se află, împreună cu soția, în vizită de stat în Franța de pe 13 iulie.

Joi seară, Donald Trump şi Melania Trump, au participat la un dineu privat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu soţia acestuia, Brigitte, în Restaurantul „Jules Verne” din Turnul Eiffel.

 Astăzi, de Ziua Naţională a Franţei, Donald Trump va asista la Parada de pe Bulevardul Champs-Elysees, la care vor participa şi 200 de militari americani. Este prima dată după anul 1989 când un preşedinte american este prezent la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a Franţei.

Ceremoniile de Ziua Naţională a Franţei se desfăşoară în condiţii stricte de securitate, în contextul în care starea de urgenţă este încă în vigoare după o serie de atentate produse în ultimii ani, soldate cu sute de morţi şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Citiți și Donald Trump, prima sa vizită oficială la Paris: Președintele SUA se întâlnește cu Emmanuel Macron și participă la ceremoniile de Ziua Națională a Franței

În acelaşi timp, oraşul Nisa marchează un an de la atacul terorist soldat cu 86 de morţi. Pe 14 iulie 2016, în timpul festivităţilor organizate de Ziua Naţională a Franţei, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un terorist de origine tunisiană rezident în Franţa, a comis un atac cu autocamion în oraşul Nisa, omorând 86 de persoane şi rănind alte 458. Autorul atacului a murit în schimbul de focuri cu poliţia. O ceremonie de comemorare a atentatului este programată vineri la Nisa.

Preşedintele Emmanuel Macron va fi prezent la ceremoniile comemorative de la Nisa şi se va întâlni cu rudele victimelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.